Steekincident Zoetermeer in Opsporing Verzocht

dinsdag 26 februari 2013

Zoetermeer - Dinsdag 26 februari vraagt de politie in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht voor een poging doodslag in Zoetermeer. Daar werd op maandag 7 januari een man neergestoken in de wijk Oosterheem.

Opmaandagochtend 7 januari, rond 11:40 uur, steekt een onbekende man in het parkjetussen de Den Bommelstraat, de Bloemendaalsestraat en de Driebruggenstraat in dewijk Oosterheem in Zoetermeer, uit het niets een 28-jarige inwoner van dieplaats neer. Het slachtoffer strompelt naar huis en belt daar een ambulance diehem met spoed naar het ziekenhuis brengt. Het slachtoffer heeft een behoorlijkediepe steekwond. Het mes heeft een van zijn longen geraakt en hij werd met spoedgeopereerd. Gelukkig verloopt zijn herstel goed, maar de steek had fataal kunnenzijn. Van de dader is een compositietekening gemaakt.

Signalement

De dader is een blanke man van ongeveer 30 jaar oud, hij iszo?n 1.70m lang en heeft een normaal tot stevig postuur. Zoals ook op detekening te zien is heeft hij een beetje een rond en bol gezicht,kort blond naar voren gekamd haar en een korte baard en snor. Verderdroeg hij op maandag 7 januari een lange lichtbruine jas, eenbruine spijkerbroek en zwarte Nike Airmax-schoenen.

Onbekende

Het slachtoffer kende de man absoluut niet, had hem nog nooit gezien en hijheeft bovendien niet kunnen verstaan van wat hij tegen hem zei. Hij leek ergkwaad en was aan het mompelen. Het slachtoffer dacht wel dathet normaal Nederlands was maar was onverstaanbaar Misschien irriteerde hem dathet slachtoffer daar had staan plassen.

Uit de buurt?

De kans is groot is dat de dader uit de buurt van het parkje tussen de DenBommelstraat, de Bloemendaalsestraat en de Driebruggenstraat in de wijkOosterheem in Zoetermeer komt. Hij was lopend en misschien hebben mensen hemtoen daar gezien of misschien weten mensen wel waar hij vaker komt. Bijvoorbeeldin het winkelcentrum Oosterheem waar het slachtoffer die ochtend boodschappenging doen.

Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 26 februari om 21.30 uur uitgezonden bij deAVRO op Nederland 1. Het programma wordt woensdag overdag herhaald.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl